ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Ίσως ήρθε και για εσάς η στιγμή ή επιθυμείτε να ανοίξετε ένα τραπεζικό λογαριασμό. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είτε μας βοηθούν να αποταμιεύουμε κάποια χρήματα, είτε μας διευκολύνουν στις καθημερινές μας συναλλαγές. ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ μπορείτε να κάνετε σε οποιαδήποτε τράπεζα της Ελλάδος αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπάρχουν δύο ειδών τραπεζικοί λογαριασμοί. Οι προσωπικοί λογαριασμοί και οι εταιρικοί (όψεως). Αν βέβαια κατά το παρελθόν είχατε κάποιον ανενεργό λογαριασμό σε τράπεζα τότε δεν μπορείτε να ανοίξετε κάποιον δεύτερο. Απλά θα γίνει η ενεργοποίηση και η ενημέρωση του παλιού ( εφόσον βέβαια ταιριάζει για την περίπτωση που τον χρειάζεστε ).

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΩΝ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως για λόγους φοροδιαφυγής, όλες οι συναλλαγές ( χρηματικών ποσών μεγαλύτερων των 500,00 € ) θα πρέπει να γίνονται μέσα από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα. Οι κυριότεροι λόγοι που είναι χρήσιμο να έχετε και εσείς έναν τραπεζικό λογαριασμό είναι:

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ : Με την χρήση του τραπεζικού σας λογαριασμού θα μπορείτε με ασφάλεια να αποταμιεύεστε τα χρήματά σας, και να τα χρησιμοποιείται όποτε το θέλετε. Να μην ξεχάσουμε ότι και οι τράπεζες τοκίζουν και τα λεφτά του λογαριασμού μας.

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ : Απαραίτητο σε κάθε εργαζόμενο για να γίνει η πληρωμή του μισθού του. Ο εργοδότης είναι αναγκασμένος να πληρώνει τους εργαζόμενους που απασχολεί μόνο μέσα από τράπεζα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : Η κατάθεση των συντάξεων, όλων των ταμείων γίνεται μόνο μέσα από κάποιο τραπεζικό ίδρυμα.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ : Για να πάρετε και εσείς κάποιο επίδομα που δικαιούστε θα πρέπει αναγκαστικά να έχετε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, και τον οποίο καταθέτετε κατά την αίτηση του επιδόματος. Διαφορετικά η έγκριση και συνεπώς η πληρωμή του επιδόματος δεν πραγματοποιείται.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΩΦΕΛΕΙΕΣ

Είτε είστε ιδιώτης, είτε επαγγελματίας, με το άνοιγμα τραπεζικών συναλλαγών έχετε και μια πληθώρα από υπηρεσίες που μπορείτε να κάνετε χρήση για την δικιά σας διευκόλυνση. Με το που ανοίξετε έναν λογαριασμό κάθε τράπεζα σας παρέχει :

ΚΑΡΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ : Με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού δικαιούστε και μια χρεωστική κάρτα πληρωμών την οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά είτε για ανάληψη χρημάτων είτε για την πληρωμή των αγορών που πραγματοποιείτε, ηλεκτρονικά ή και σε φυσικά καταστήματα.

E-BANKING : Αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια με σκοπό την καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτησή μας. Με το e-banking μπορούμε μέσα από το κινητό μας, tablet ή τον υπολογιστή μας, να πραγματοποιήσουμε το μεγαλύτερο ποσοστό των συναλλαγών. Έτσι γίνεται όλο και σπανιότερη η αυτοπρόσωπη εμφάνισή μας σε κάποιο τραπεζικό ίδρυμα.

Για να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, το τραπεζικό ίδρυμα θα σας ζητήσει και μια πληθώρα εγγράφων για την επιβεβαίωση των στοιχείων του προσώπου με το οποίο θα συμβληθεί η τράπεζα για το άνοιγμα του λογαριασμού. Έγγραφα τα οποία θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποια είναι και μετά να τα συλλέξετε.

Είτε λοιπόν πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό, είτε για εταιρικό, το δικηγορικό γραφείο Δουλγερίδου Άννας μπορεί να σας συμβουλέψει σε νομικά θέματα που ισχύουν και να αναλάβει για εσάς το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Με την εξουσιοδότησή σας μπορούμε να συλλέξουμε για εσάς όλα τα απαραίτητα έγγραφα και να υποβάλουμε την αίτηση για το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.

Με τα πέρας της διαδικασίας θα σας παρέχουμε έναν φάκελο με όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα του τραπεζικού ιδρύματος για τον τραπεζικό λογαριασμό.