ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

Τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα είναι ένα φαινόμενο καθημερινό. Η ασφάλιση για την αστική ευθύνη έναντι τρίτων από την κυκλοφορία οχημάτων είναι πολύ διαδεδομένη, και φυσικά υποχρεωτική.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι δυστυχώς ένα σύνηθες φαινόμενο, παρά τα οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα. Ένα τροχαίο ατύχημα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το θύμα καθώς μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ή να αφήσει το θύμα με χρόνιο σωματικό πόνο ή αναπηρία, ανήμπορο να αντεπεξέλθει στα έξοδα νοσηλείας και στην απώλεια των εισοδημάτων του χωρίς την κατάλληλη νομική προστασία.

Απόδοση δικαιοσύνης σε Τροχαία Ατυχήματα

Η αποκατάσταση των υλικών ζημιών του αυτοκινήτου, η μείωση της αξίας του, η απώλεια εισοδήματος, κάθε δαπάνη εξ’ αιτίας τυχόν τραυματισμού, η αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης σε τραυματισμό ή αναπηρία ή ψυχικής οδύνης σε περίπτωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, πρέπει να αποδοθούν με τον δικαιότερο τρόπο και χωρίς «εκπτώσεις», σε κάθε αναίτιο θύμα και στα συγγενικά του πρόσωπα.

τροχαία ατυχήματα νομική υποστήριξη Καβάλα

Τι πρέπει να προσέχουν τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων

Μπορεί να εμπεριέχουν υλικές ζημίες ή και τραυματισμό ανθρώπων ή ζώων. Δυστυχώς, στη χώρα μας, λόγω της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης, έχουν γίνει μάστιγα και αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

 Είναι προφανές ότι ο παθών ατυχήματος που έχει υποστεί σωματικές βλάβες, λόγω της δυσμενούς κατάστασης που έχει περιέλθει, είναι ευάλωτος και επιρρεπής σε εσφαλμένες επιλογές, καλούμενος -να αντιμετωπίσει, άμεσα και υπό δυσχερή θέση, σωρεία ζητημάτων. 

Ενδεικτικά ακολουθούν κάποια:

  • Κατάθεση στην υπηρεσία της τροχαίας – αστυνομική αρχή.
  • Παρακολούθηση και λήψη αντιγράφων ποινικής δικογραφίας.
  • Επικοινωνία με τυχόν αυτόπτες μάρτυρες.
  • Εμπεριστατωμένη έρευνα επί των συνθηκών των ατυχήματος.
  • Ακριβής – ολοκληρωμένη εκτίμηση και καταγραφή του είδους και του ύψους των απαιτήσεων αποζημίωσης του παθούντος.
  • Δημιουργία ολοκληρωμένου φακέλου ατυχήματος (έγγραφα δικογραφίας, ιατρικές γνωματεύσεις, φορολογικά παραστατικά δαπανών, φωτογραφίες κλπ).
  • Σχηματισμός ολοκληρωμένου ιατρικού φακέλου.
  • Αποκατάσταση υλικών ζημιών οχήματος.
  • Ιατρική παρακολούθηση – αποκατάσταση μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.
  • Διεκδίκηση νόμιμης αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου ή του υπόχρεου – Αίτηση αποζημίωσης.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση Τροχαίου Ατυχήματος;

Καλέστε μας από την πρώτη στιγμή, που θα εμπλακείτε σε τροχαίο ατύχημα, γιατί τα πρώτα βήματα είναι πολύ καίρια για τη σωστή διεκπεραίωση της υποθέσεως σας. Διαθέτουμε την πείρα, για να φέρουμε σε πέρας με υπευθυνότητα την υπόθεση σας.