ΚΛΟΠΕΣ – ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Το έγκλημα της ληστείας ή αλλιώς κλοπής αναφέρεται στο άρθρο 380 του Ποινικού Κώδικα και αποτελεί, ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα καθώς ο δράστης της δείχνει χαρακτήρα βίαιο, παράνομο και μη συμπορευόμενο με την έννομη τάξη και τους κανόνες μιας ομαλής κοινωνικής συνύπαρξης. Αποτελεί ένα σύνθετο έγκλημα, καθώς αποτελείται από τα επιμέρους εγκλήματα της κλοπής και της παράνομης βίας. Προστατευόμενο αγαθό είναι πρωτίστως, η ιδιοκτησία αλλά και η προσωπική ελευθερία. Στην έννοια της ληστείας υπάγονται : α)η ληστεία υπό στενή έννοια, β) η ληστρική εκβίαση και γ) η ληστρική κλοπή

Η κλοπή απαιτεί δόλο του δράστη, κλοπή εξ’ αμελείας δεν υπάρχει. Ο δράστης πρέπει να έχει επιπλέον και σκοπό παράνομης εκμετάλλευσης, δόλος μόνο ως προς την αφαίρεση του πράγματος δεν αρκεί. 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ Ή ΈΧΕΤΕ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Εάν έχετε πέσει θύμα κλοπής/ ληστείας ή σας κατηγορούν για αυτό μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να έρθετε στο γραφείο μας στη Καβάλα κλείνοντας ένα ραντεβού ώστε να εξασφαλίσουμε από κοινού την καλύτερη για εσάς νομική κάλυψη και εκπροσώπηση.