ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ;

Ο νόμος, για ειδικές και μόνο περιπτώσεις, δίνει το δικαίωμα στο πρόσωπο που δικαιούται να εισπράξει χρήματα από κάποιο οφειλέτη, να παρακάμψει την διαδικασία της αγωγής και της νέας δίκης, και να ζητήσει την έκδοση ειδικού εγγράφου, το οποίο αναγνωρίζει ότι ο οφειλέτης χρωστά ένα ποσό στον δανειστή και τον υποχρεώνει να το καταβάλει άμεσα. Για αυτό και ονομάζονται ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΠΩΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ;

Διαταγές Πληρωμής είναι έγγραφα, που εκδίδονται από το δικαστήριο, ύστερα από αίτηση του δανειστή, στον οποίο οφείλετε χρήματα. Ο Δικαστής, εξετάζοντας την αίτηση και τα σχετικά έγγραφα, κρίνει εάν πληρούνται τα κριτήρια που έχει θέσει ο Νόμος και αποφασίζει εάν θα εκδώσει τη διαταγή πληρωμής ή όχι. Με τον τρόπο αυτό αναγκάζεστε να πληρώσετε το οφειλόμενο ποσό συν τόκους και άλλα έξοδα.

Η διαταγή πληρωμής που εκδίδεται από τον Δικαστή, ύστερα από αίτηση που κατέθεσε ο δικηγόρος του δανειστή σας στο αρμόδιο γραφείο του δικαστηρίου, εκτελείται χωρίς όμως να γίνει δικαστική πράξη. Για αυτό τον λόγο ο νόμος χορηγεί στον οφειλέτη το δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής, εντός δεκαπέντε εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή του σε αυτόν.

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Για να εκδοθούν ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ έχουν τεθεί από τον νόμο κάποιες προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται.

Η απαίτηση να είναι χρηματική, (δηλαδή ο «καθ’ου» να οφείλει χρήματα στον δανειστή)

  • Να μπορεί να αποδειχθεί με δημόσια και έγκυρα έγραφα το οφειλόμενο ποσό,
  • Το οφειλόμενο ποσό δεν θα πρέπει να εξαρτάται από καμία άλλη σχέση ( ο εγγυητής δανείου δεν υποχρεώνεται να πληρώσει το ποσό του δανείου εάν η τράπεζα δεν κινηθεί πρώτα νομικά κατά του κύριου δανειολήπτη ).
  • Εφόσον ο οφειλέτης να είναι κάτοικος Ελλάδας και είναι γνωστή διεύθυνσή του.

Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν τότε η διαταγή πληρωμής εκδίδεται μέσα σε μερικές ημέρες έως και ένα μήνα.

ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ. ΤΙ ΚΑΝΩ?

Όταν θα έρθετε και εσείς σε αυτή την δυσάρεστη θέση να έχει εκδοθεί μια διαταγή πληρωμής, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηλεφωνήσετε στο δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση του δανειολήπτη σας . Αν δεν έχετε το οφειλόμενο πόσο μπορείτε να ζητήσετε ίσως και κάποιον διακανονισμό. Θα έχετε πολύ μεγάλη πιθανότητα να δεχθεί και ενδεχομένως να σας κόψει και ένα μέρος του ποσού δείχνονταν κατανόηση και θέλοντας να λήξει η υπόθεση.

Σχετικά με τον Νόμο 4329/2015 για ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ δείτε εδώ

ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ;

Είτε είστε δανειστές και θέλετε να προβείτε στην είσπραξη των χρημάτων σας, είτε είστε οφειλέτες και σας κοινοποιήθηκε διαταγή πληρωμής, μπορούμε να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες νομικές λύσης που αντιστοιχούν στην περίπτωσή σας.

Το δικηγορικό γραφείο Δουλγερίδου Άννα αναλαμβάνει την πλήρη υλοποίηση και κατάθεση της αίτησης διαταγής πληρωμής στο δικαστήριο ή και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του οφειλέτη. Για περαιτέρω λεπτομέρειες ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2510220566,6986658605 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με το αίτημά σας.

Tags: ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ,